Sep 01, 2009 - 0 Comments - Sponsorship -

Otmara Malečka emlékverseny – Brno

2009.08.28

A csehekhez három versenyzőnk Szalontay Sándor , Berkesi András és Ivanics Gergely utazott ki hogy résztvegyen az UCI által is akkreditált nemzetközi pályaversenyen. Mindhárman kivállóan szerepeltek a pályabajnokságon ( igaz más-más számokban), így jó eredményekben reménykedhettünk. Mivel a versenyt 333m-es cementpályán rendezték ( melynek állapota a Millenáris pályához nem is hasonlítható…) így ebből a szempontból nem volt hátrányunk.

Az egynapos rendezvényen az ELITE és az U23-as versenyzők sprint és keirin számiokban mérték össze erejüket. Sajnos – bár utánpótlás versenyzőknek is bonyolítottak versenyeket – a magyar színeket az alsóbb korosztályokban senki nem képviselte. Kiemelkedő eredmény született sprint számban már a kvalifikáció alatt.

Szalontay 11.054 -es idejével az első kvalifikációs időt mente . Sorban utánna a Dukla Brno sprint csapatának már a Vasló Kupáról ismert kivállóságai következtek: Ditzel (11.100) Denis Špička (11.100) és Tomáš Bábek (11.120).
Sajnos talán a nemzetközi versenytapasztalat hiánya miatt ezt a jó forma a páros futammokban nem kamatozódott, így végül a 12 versenyző közül a 4-edik helyen végzett Szalontay. A döntőbejutásért küzdhetett Sanyi, de sajnos két futam elvesztése után ( Melyek időeredményei a 11.54 és 11.51 is mutatják, hogy Sanyink nem adta meg könnyen magát. ) a cseh ment tovább. Sanyi a bronzért Filip Ditzel-el mérkőzött. Sajnos 11.70 és 11.94-es futamidőkkel végül két győzelemmel Ditzelé lett a bronz.

A középső képen Szalontay és Filip Dtzel harca a bronzért. Keirinben ezek után nem meglepő a selejtezőből a döntőbe kerülés ahol sajnos csak a 6-odik helyett sikerült begyüjteni. A többi magyar versenyző eredményéről sajnos nincs hírem.

Forrás/kép: duklabrnosprint.cz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *